Bemutatkozás

Integrált Irányítási Vezető: Dr. Káldy Zoltán orvosigazgató helyettes

Osztályvezető: Kővágó Katalin

Az Osztály fő tevékenységei:

A minőségirányítási tevékenység kapcsán az Osztály céljául tűzte ki – a kórház minőségpolitikájában megfogalmazott céljaival összhangban - a minőség-, a környezet- és egészségügyi standard alapú irányítási összefoglaló néven Integrált Irányítási Rendszer (IIR) működtetését és folyamatos fejlesztését.

Az Osztály minőségügyi tevékenységnek az irányelvei: érdekelt felek elvárásainak megismerése, követelményeik teljesítése; folyamat- és rendszerszemléletű megközelítés a Kórházi tevékenységek irányításában; a Kórház folyamatait érintő kockázatok kiértékelése és a szükséges kockázatcsökkentő intézkedések megtétele; tényeken alapuló döntéshozatal és folyamatos fejlesztés.

Gondoskodik az intézmény vezetése által meghatározott irányítási rendszer kiépítéséről, működtetéséről, fejlesztéséről, továbbá összehangolja a rendszer kiépítésében résztvevők munkáját.

Gondoskodik az Integrált Irányítási Rendszer működtetéséhez szükséges dokumentált információk kezeléséről.

A Kórház minőségpolitikájában meghatározott célok elérése érdekében szervezi és ellenőrzi folyamatait.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Integrált Irányítási Rendszer (IIR) elemei:

  • A Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok szerint működtetett rendszer (MEES).
  • Az ISO 9001:2015 Minőségirányítási rendszerek című magyar szabvány szerint kialakított, működtetett rendszer: Minőségirányítási Rendszer (MIR).
  • Az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányítás című magyar szabvány szerint kialakított, működtetett rendszer: Környezetirányítási Rendszer (KIR).

 


Elérhetőségek

Minőségirányítási Osztály
  • Telefon +36 (94) 311-542 (5382)
  • Fax +36 (94) 515-592
  • E-mail