Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Osztályvezető: Kővágó Katalin

Minőségirányítási vezető: Dr. Káldy Zoltán

Az Osztály fő tevékenységei:

Gondoskodik az intézmény vezetése által meghatározott irányítási rendszer kiépítéséről, működtetéséről, fejlesztéséről, összehangolja a rendszer kiépítésében résztvevők munkáját. Gondoskodik a rendszer működtetéséhez szükséges dokumentumok kezeléséről és irányítja a kórház vezetése által meghatározott minőségügyi projekteket.

A minőségirányítási tevékenység kapcsán az Osztály célul tűzi ki egy átfogó, a folyamatos minőségfejlesztést támogató minőség-, környezet- és MEB és egészségügyi standard alapú (MEES) irányítási összefoglaló néven Integrált Irányítási Rendszer (IIR) kiépítését, működtetését és fejlesztését a kórház minőségpolitikájának megfelelően. A program igazodik a változó külső tényezők hatásához, és a rendelkezésre álló humán- és eszközös erőforrások adta lehetőségekhez. Az Osztály egyik fő feladatának, a minőségügyi tevékenységnek az irányelvei: megfelelés a törvényi és szabványok által előírt szabályozásoknak, a folyamatos fejlesztés, a folyamatelvűség, ellenőrizhetőség, az érdekelt felek – kiemelten a betegek – elégedettsége.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház irányítási rendszerei:

  • Egészségügy specifikus standard rendszer a MEES- mivel a Kórház egészségügyi szolgáltatást végez és jelenleg a MEES a szakhatóságok által elfogadott és ajánlott standard rendszer ebben a tekintetben.
  • Minőségirányítási Rendszer (MIR). Az ISO 9001:2015 Minőségirányítási rendszerek című magyar szabvány szerint kialakított, működtetett rendszer.
  • Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR). Az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányítás című magyar szabvány szerint kialakított, működtetett rendszer.
  • A munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere (MEBIR). Az ISO 28001:2008 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere című magyar szabvány szerint kialakított, működtetett rendszer.

 


Elérhetőségek

Minőségirányítási Osztály
  • Telefon +36 (94) 311-542 (5382)
  • Fax +36 (94) 515-592
  • E-mail