Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Tájékoztatás a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi telephelye faállományának kezelési munkálatairól

Tájékoztatás

a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi telephelye (Szombathely, Markusovszky u. 5.) faállományának kezelési munkálatairól

Kórházunk felkért szakértővel megvizsgáltatja telephelyein a faállomány állapotát, hogy a belső útvonalakon közlekedők sérülésének, járművekben, épületekben anyagi kár keletkezésének elejét vegye.

A vizsgálat a Központi telephelyünkön befejeződött és szakértői vélemény rögzítette a faápolási feladatokat.

A szakértői és műszeres vizsgálat eredményeként kapott kezelési javaslat több, mint 50 fa esetében állapította meg fakorona átalakítás, metszés, fagyöngy eltávolító beavatkozás szükségességét.

Több esetben a fa kivágását javasolja száradás, életkor, korhadás stb. miatt. Kiemelten vizsgáltattuk az épületek közé beékelődött, nagy méretű, a közlekedési utak mentén elhelyezkedő faegyedeket.

A szakvélemény 9 db fa azonnali kivágását javasolja veszélyességük miatt, kitérve a kivágott fák pótlására javasolt, allergiát nem okozó, szárazságtűrő, honos fajtára is.

A fentiek alapján március hónapban elkezdődnek a faápolási munkák. A munkálatok szakaszosan történnek és kb. április végéig tartanak.

A munka nagy méretű gépek mozgásával, területek lezárásával és zajhatással jár.

Kérjük, hogy a munkavégzés ideje alatt a kórházunkba érkező betegek, hozzátartozók, látogatók, szolgáltató partnerek fokozott figyelemmel, a kijelölt útvonalakat használva szíveskedjenek közlekedni!