Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Újabb mozaikot adományozott kórházunknak a Premontrei Gimnázium

Sokéves hagyomány, hogy a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium egy diákok által készített mozaikot ajándékoz a Markusovszky Kórház részére. Az idei tanévben – Dancs Jeanette művészeti tanárnő irányítása mellett – a „Remény” témában készült egy mozaik, amely az Onkoradiológiai Osztályon került felhelyezésre.

Az átadó ünnepségen a kórház nevében Dr. Stánitz Éva mb. főigazgató mondott köszönetet az adományért. Mint elmondta, megható az a jó szándék, szeretet és segítőkészség, ami évről-évre megnyilvánul a gimnázium részéről. Az alkotás a hit, remény és szeretet képe, ami a betegeink épülését, gyógyulását, vigasztalását szolgálja – mondta.

A köszöntőt követően a gimnázium diákjai, Gyarmati Adél (ének) és Nagy Júlia (vers) adtak magas színvonalú ünnepi műsort.

Az arany keretes, a középpontja felé egyre sötétebb kék színű, kör alakú mozaikot Hancz Gábor Tamás O. Praem., a Premontrei Gimnázium igazgatója mutatta be és áldotta meg. A „Remény” címet viselő alkotás számos értelmezésre ad lehetőséget. A kék szín jelképezheti azt, hogy az itt ápolt betegek sokszor érezhetik úgy, hogy egy gödörbe kerültek. De lehet az ég és a kapu szimbóluma is, ami reményt ad, egy másik jövőt nyit meg. A kép alján ábrázolt arcok utalhatnak a betegek, vagy Krisztus szenvedésére is, az arcokat körülölelő tenyér pedig a betegekkel foglalkozó orvosok, ápolók, családtagok támogatására, vagy a Jóistenre, aki mindannyiunkat megtart – mondta.

A rendezvény végén Dr. Stánitz Éva mb. főigazgató ajándékkal köszönte meg Dancs Jeanette művészeti tanárnőnek és diákjainak az áldozatos munkájukat.



Fotógaléria (10 megtekinthető kép)