Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Adományból bővült a gyermekosztály eszközparkja

Jótékony célú árverésen befolyt összegből kapott egy új, modern gyógyszerelő kocsit a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya.

Az adományátadó ünnepségen Danka Tamás, a szombathelyi MVD-SZIG Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük régóta elkötelezett támogatója a helyi sportcsapatoknak, sporteseményeknek. 2023 decemberében jótékony célú árverésre ajánlották fel a szentpéterfai származású Varga Barnabás válogatott focista meggypiros mezét, amelyet a sportoló a Litvánia elleni meccsen viselt. A kezdeményezéshez sokan csatlakoztak, végül Hazafi László, az Volvo Alpok Autó Kft. ügyvezetője ajánlotta a legmagasabb összeget, 500 ezer forintot.

Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvostól megtudtuk, hogy az MVD-SZIG Kft. által kiegészített felajánlásból a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály részére egy Favero gyógyszerelő kocsi került beszerzésre. Az eszköznek köszönhetően a gyermekgyógyászati akut ellátást segítő felszerelések egy helyen történő tárolására és gyors mozgatására nyílik lehetőség.

Dr. Stánitz Éva főigazgató köszönetet mondott a támogatásért a cégek képviselőinek, kihangsúlyozva, hogy az első ránézésre egyszerűnek tűnő eszköz nagyon fontos segítséget jelent az osztályon dolgozó orvosok és a szakdolgozók munkájában, melynek középpontjában a betegek gyermekek gyógyítása áll.