Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Kutatók Éjszakája

Kutatók Éjszakája

Karamánné dr. Pakai Annamária, a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi képzőközpont igazgatónőjének meghívását és felkérését elfogadva kórházunk is képviseltette magát a 2023. szeptember 29-én megrendezésre került Kutatók Éjszakája című rendezvényen.

Szeretnénk a fiatalok figyelmét felhívni az egészségügyi hivatás szépségeire. Célunk, hogy támogassuk a fiatalokat az útkeresésben és közösen építsük fel a jövőjüket, ennek megfelelően minden fórumon képviseljük kórházunkat, hogy átfogóbb képet kapjanak a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház működéséről.

 „Kisér-l/t-eties kórház” címmel volt meghirdetve programunk, ahol kreatív bemutatókkal próbáltuk a fiatal generációt közelebb hozni az egészségügy láthatatlan, rejtett világához.

  • Az apró világ felnagyítása / Ami a szemnek láthatatlan! - Metszetek mikroszkópos bemutatása.
  • Az elragadó kémia - Kísérletek a mindennapokban.
  • Élet más szemszögből - Különböző szimulációs eszközökkel, kipróbálhatták az érdeklődök, milyen az, ha gátolva vannak a mozgásban, az időskor nehézségei, milyen az, ha stimulációs szerek hatása alatt állnak.
  • Van törött testrészed? Ha nincs sem baj, gipszet akkor is kaphatsz! - Hogyan történik a gipsz felhelyezése.

A pályaorientáción részt vett kollégák:

  • Tóth Andrea helyettes osztályvezető asszisztens – Patológiai osztály
  • Fancsali Csőgör Éva szakoktató – Oktatási csoport
  • Molnárné Varga Adrienn oktatásszervező – Oktatási csoport
  • Nagy Mabruk gipszmester – Sürgősségi betegellátó Osztály

„A kórház egy érdekes világ”, a rendezvényen résztvevő tanulók, felnőttek ezzel a megállapítással zárták a kórház standjánál tett látogatást. A szimulációs eszközök kipróbálása, a kísérletek megtekintése során jó volt nézni a sok vidám arcot. Bizakodva tekintünk feléjük, remélve, hogy pár év múlva, mint fiatal kollégák segítik majd a betegek gyógyulását.



Fotógaléria (6 megtekinthető kép)