Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Járóbeteg rendelés, diagnosztikai és egyéb ellátás - Intézeti Gyógyszertár - Intézeti Gyógyszertár

Az Intézeti Gyógyszertárnak kettős feladata van. Egyrészt öt telephelyen, több mint ezerhatszáz ágyon látja el a fekvőbetegeket, és az ambulanciákra, szakrendelőkbe érkezőket, másrészt szakfeladatként, közvetlen lakossági gyógyszerellátást végez. Ezeket a feladatokat 9 gyógyszerész, 16 asszisztens végzi és 6 fő segíti a háttérmunkát.

A betegek terápiájához szükséges gyógyszereken kívül a gyógyszertár szerzi be a kötszereket, a fertőtlenítőket, a varrófonalat, a kontrasztanyagokat, izotópokat és a Központi Laboratórium vegyszereit, mindent, ami a diagnosztizáláshoz szükséges.

Az Intézeti Gyógyszertárban nagy mennyiségben történik magisztrális gyógyszerkészítés egyedi előiratok alapján, valamint a daganatos betegek kezeléséhez citosztatikus keverékinfúziók gyártása. 

Fontos feladatunk a gyógyszerekkel kapcsolatos hatástani információk nyújtása az orvos kollégáknak és szakszemélyzetnek .
Osztályunk részt vesz a gyógyszerészhallgatók, gyógyszertári asszisztens tanulók gyakorlati képzésében.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás a gyógyszertár másik nagy feladata. A betegforgalom nagy részét a kórházból elbocsátott, ill. a szakrendelőkben, ambulanciákon megforduló betegek teszik ki. Természetesen bárki bejöhet vásárolni, bármely háziorvos által felírt receptet kiváltani.

A munkatársak célja az udvarias, pontos kiszolgálás, a betegek igényeinek figyelembe vételével.
Mind az intézeti , mind a közforgalmú gyógyszertár a következő szakképesítésekban akkreditált képzőhely:

  • kórházi – klinikai szakgyógyszerészet
  • nem klinikai és klinikai gyógyszerkutatás, farmakológia
  • gyógyszertár vezetés- üzemeltetés

farmakológia, farmakoterápia