Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Szülészet-Nőgyógyászati Osztály

Általános bemutatkozás: Az osztály feladata teljes szülészeti és nőgyógyászati járó- és fekvőbeteg ellátás, várandósok gondozása, a szakambulanciákon speciális ellátás, nőgyógyászati onkológiai betegek műtétes ellátása, az asszisztált reprodukciós eljárások előkészítése.
Orvostanhallgatók gyakorlati oktatása, szakorvos-jelöltek, rezidensek képzése, szervezett továbbképzések. Szakdolgozók iskolarendszerű és azon kívüli tanfolyamos képzése.
Tudományos feladata a diagnosztikus és terápiás eljárások alkalmazásával szerzett tapasztalatok összegzése, statisztikai elemzések, esetbemutatások.
Szakmai támogatást nyújt a megye valamennyi járóbeteg szakellátó és fekvőbeteg-ellátó egysége számára minden olyan esetben, amikor a beteg állapota, vagy az adott területen az ellátásért felelős orvos kérése alapján arra szükség mutatkozik.

Alaptevékenység: szülészet-nőgyógyászati járó és fekvőbeteg ellátás
Részlegek felsorolása, működése: járóbeteg szakrendelés, terhesgondozás, felvételi ambulancia, nőgyógyászati részleg, gyermekágyas részleg és terhespatológia, egynapos ellátási részleg és emelt szintű szolgáltatást nyújtó szobák, szülőszobák és műtő, nőgyógyászati műtők
Specialitások kiemelése: veszélyeztetett és szövődményes várandósok ellátása, meddőség kezelése, rosszindulatú nőgyógyászati betegségek műtétes kezelése,koraszülések ellátása
Beutalás, előjegyzés rendje:

-műtétre való felvétel nőgyógyászati szakrendelésen vezetett várólista alapján,
-szakrendelési/szakambulancia vagy háziorvos/védőnő beutalóval,
-sürgősséggel beutaló nélkül,
-társosztályról áthelyezéssel,
-TEK esetekben külön engedéllyel

Járóbeteg szakrendelésen beutaló nélkül, de előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk a betegeket, időpont a kartonozóban kérhető (+3694515644).

Speciális szolgáltatások:

  • Osztályunkon emeltszintű fekvőbeteg elhelyezésre is lehetőség van (VIP apartman és szoba). A szolgáltatás formája, feltételei a honlap "Ellátások, szolgáltatások" menüpontjában megtekinthető. Az igényt osztályirodánkba kell bejelenteni (94/311-542/5192 mellék) munkaidőben.
  • A szülőszobák és osztályrészek bemutatását végezzük előzetes bejelentkezés alapján, orvos vagy szakdolgozó vezetésével, minden hónap első és harmadik szerdáján. Időpontegyeztetés osztályirodánkban történik (94/311-542/5192 mellék).
  • A szülőszoba látogatáshoz és az együttszüléshez (apás szülés) szükséges papírruha szülészeti épület, II. emeleti automatából vásárolható meg.
  • Az ápoltak nyugalma, a higiénés szabályok betartása és a zavartalan betegellátás érdekében osztályunk látogatás rendje eltér a Kórház általános rendjétől. Látogatási rend: A Nőgyógyászati osztályon munkanapokon 15.00 – 17.00 óra között, munkaszüneti napokon 10.00 – 11.30 és 15.00 – 17.00 óra között, a Gyermekágyas részlegen valamint a Terhespathológiai osztályon munka- és ünnepnapokon 15.30 – 17.00 óra között, csak a kijelölt helyeken.
  • A várandósággal, szüléssel, újszülöttellátással kapcsolatos tájékoztatónkat Ajánlás anyaságra vállalkozó pároknak és kismamáknak címmel a Beteg infó, Betegtájékoztatók és Beleegyező Nyilatkozatok, Szülészet-Nőgyógyászati osztály menüben találják meg.