Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Pszichiátriai Osztály

Általános bemutatkozás:
Osztályunk feladata a pszichiátriai zavarokban szenvedők komplex pszichiátriai, neuropszichiátriai és pszichológiai kivizsgálása, valamint kezelése. Mindezt kórházi és ambuláns keretek között végezzük, együttműködésben a kórház más osztályaival, járóbeteg szakrendeléseivel, valamint az ellátási terület pszichiátriai és addiktológiai gondozóival. Betegeinket szakembereink segítségével a jelenlegi korszerű pszichiátriai kezelési elvek betartásával biológiai, pszichológiai és szociális szinten is rehabilitáljuk.

A Pszichiátriai Osztály Vas megye egyetlen teljes körű fekvőbeteg pszichiátriai ellátó egysége. Az osztály 72 ággyal működik; 32 aktív, 25 rehabilitációs és 15 krónikus ágy áll rendelkezésre a fekvőbetegek ellátására. Az osztályon két emeleten három részleg működik: pszichiátriai, pszichoterápiás és organikus pszichiátriai részlegek. Az osztályos szerkezet további részei a sürgősségi pszichiátriai szakambulancia, az általános pszichiátria szakambulancia és drogambulancia. Az osztályon folyó gyógyító munka alapvetően korszerű farmakoterápiás eljárásokra, valamint egyéni és csoport-pszichoterápiára épül. SBO-n történő vizsgálatot követően érkeznek a páciensek.  

A dolgozók lehetőséget kapnak a munka melletti továbbképzésre, szakképesítés megszerzésére, tudományos munkavégzésre. Az Osztály aktív szerepet vállal az orvosképzésben és továbbképzésben, a szakorvossá válás oktatási feladataiban, a rezidens- és háziorvos képzésben.

Betegek ellátásában különleges hangsúlyt kap:

  • A rendszerszemléletű megközelítés (családközpontúság, csoportterápiák alkalmazása, komplex segítségnyújtás)
  • A legkorszerűbb gyógyszeres kezelések alkalmazása.
  • Szocioterápia, komplex rehabilitációs tevékenység, foglalkozás és terápia.

Részlegek felsorolása: pszichiátriai, pszichoterápiás és organikus pszichiátriai részlegek.
Specialitások kiemelése: Modern farmakoterápiák, egyéni és csoportos pszichoterápiák, foglalkoztatás.
Beutalás, előjegyzés rendje: Osztályunk sürgős esetben beutaló nélkül igénybe vehető. Előjegyzés beutalóval telefonon és személyesen történik.