Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Neurológiai Osztály

Általános bemutatkozás:
Betegellátó tevékenység: Az osztály Vas megye neurológiai betegeinek teljes ellátását végzi. A betegek elhelyezése 1,2 és 3 ágyas kórtermekben történik. A speciális diagnosztikai módszerek alkalmazását és/vagy kezelést igénylő betegek gondozása a különböző szakambulanciákon történik.
Oktatás: A PTE Orvostudományi kar általános orvosi szak, az Egészségügyi Főiskolai kar diplomás ápolói szak, a Zalaegerszegi Egészségügyi Főiskolai kar gyógytornász szak hallgatóinak gyakorlati oktatása, az Egészségügyi Főiskola mentőtiszt hallgatók gyakorlati okatatása. Az Egészségügyi Főiskolán OKJ-s ápolói képzés történik, ezen hallgatók gyakorlati képzésében részt vesz az osztály. A megye és a régió neurológusai, a családorvosok és a társszakmák orvosai részére időszakos továbbképző előadások szervezése.
Kutatás: Az osztály keretei elsősorban klinikai kutatómunkát és más intézményekkel történő tudományos együttműködést tesznek lehetővé.

Részlegek felsorolása:
  -       általános fekvőbeteg részleg
  -       stroke részleg
  -       krónikus betegellátó részleg

Specialitások kiemelése: Az osztályon neuroszonológiai (nyaki erek doppler UH, transcraniális doppler UH), neurofiziológiai (EMG, ENG, kiváltott válasz vizsgálatok) és EEG (digitális video-EEG) vizsgálatokra van lehetőség. Egyes extrapyramidális betegségek botulinum toxin kezelése regionális szintű.
Beutalás, előjegyzés rendje: A betegek nagy része a sürgősségi ambulancián történt kivizsgálás után kerül felvételre az osztályra. A nem sürgős betegek felvétele előjegyzés alapján történik - 94/311-542/5226 mellék.