Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Krónikus Belgyógyászati, Tüdőgyógyászati és Geriátriai Osztály

Általános bemutatkozás: A 70 ágyas krónikus osztály a Vas Megyei Markusovszky Kórház Zrt. Huszár úti telephelyén működik a Pszichiátriai Osztállyal egy területi egységben. Szervesen illeszkedik a kórház fekvőbeteg szakellátást nyújtó többi osztályához. Szoros kapcsolatban állunk a belgyógyászatokkal, sebészeti osztályokkal és a neurológiai osztállyal. Esetenként Szombathely város alapellátási területéről fogadunk betegeket.
Alapvető feladatunk egyike, elősegíteni az aktív osztályok költséghatékony működését. Másik feladatunk a küldő osztályokon megkezdett gyógyszeres kezelést folytatni és a hosszabb észlelési idő alatt szerzett tapasztalatok alapján a szükséges gyógyszeres korrekciókat elvégezni magas vérnyomás, szívelégtelenség, cukorbetegség beállításon a végleges biztonságos otthoni kezelés meghatározása érdekében.
Átmeneti ellátást nyújtunk esetenként betegeinknek, amíg a szociális-családi gondjaik megoldást nyernek.
Az idős, hosszú ápolást igénylő betegek teszik ki az osztály forgalmának döntő részét. Osztályunk elsősorban a Szombathely város és környéke beteg lakosok ellátási gondjait hivatott kezelni.
Az újabb egészségügyi reform hatásaként a közeljövőben a krónikus ellátás feladatába, mennyiségi, minőségi és elhelyezési változások várhatók.

Specialitások kiemelése: Idős betegek ellátása.
Beutalás, előjegyzés rendje: Az osztály betegeket vesz át elsősorban a belgyógyászatokról, tüdőgyógyászatról, sebészetről és ideggyógyászatról. Szabad kapacitás esetén a Szombathely és környékének alapellátásától is fogad betegeket.
Előjegyzés: előjegyzési naplóban, jelentkezési sorrendben. Az előjegyzési szándékot az osztályvezető főorvosnál kell jelezni.