Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály

Általános bemutatkozás: Az aneszteziológiai részleg munkája felöleli a betegek teljes perioperatív ellátását. Biztosítja, hogy a betegek optimális körülmények között kerüljenek műtétre, hogy a műtét fájdalommentes, nyugodt és biztonságos körülmények között menjen végbe. Bizonyos esetekben; kiterjesztett, vagy szövődményes műtét, illetve, ha a beteg rizikó tényezői úgy kívánják, az intenzív részleggel együtt gondoskodik arról, hogy a műtét utáni időszakban a gyógyulás zavartalan legyen. Feladatunk még a magas rizikójú betegek felügyelete diagnosztikai, intervenciós és kardiovascularis radiológiai beavatkozások során, továbbá a kórház reanimációs készenlétének biztosítása.
Az intenzív részleg az életveszélyes állapotba került betegek gyógyításával foglalkozik, meg tesz mindent, hogy az orvostudomány legkorszerűbb módszereivel, gyógyszereivel és eszközeivel megmentse őket. Interdiszciplináris alapon felveszi a kórház bármely osztályán kezelt életveszélyes állapotba került beteget, illetve a mentőszolgálat által észlelt közvetlen, vagy közvetett életveszélyben lévőket.
A megye egyetlen intenzív egységeként ellátjuk a megye intenzív ellátásra szoruló betegeit is. A Gasztroenterológiai és Belgyógyászati Osztállyal együttműködve percután endoscopos gastrostomákat ültetünk be tartós szondatáplálásra szoruló betegek részére.
Tevékenységünk során az alapbetegségek kiderítése és hatékony kezelése érdekében a diagnosztikus és manuális szakmák képviselőivel folyamatos együttműködést biztosítunk. Fájdalom Ambulancián nemcsak járóbetegeket látunk el, hanem a kórház területén kezelt fekvőbetegek fájdalomcsillapítását is folyamatosan konzultáljuk.

2006-tól Dr. Kirchfeld Ágnes és Dr. Schaffer Éva vezetésével kutatjuk és vizsgáljuk az újraélesztett betegek a helyszínen a mentőegység által kezdett hűtésének szerepét a minél jobb agyi visszatérés szempontjából.

Alaptevékenység:

  • Intenzív részlegen történik minden a megyében és megyei kórházban megtalálható orvosi szakterület életveszélyes állapotba jutott betegének intenzív ellátása.
  • Aneszteziológiai részlegen végezzük a teljes perioperatív aneszteziológiai ellátását a műtéti fájdalomcsillapítás területén. 

Beutalás, előjegyzés rendje: Sürgősségi ellátás.