Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály

Általános bemutatás: Az osztályon 6 kardiológus és belgyógyász szakorvos, valamint 3 nagy kardiológiai tapasztalattal rendelkező belgyógyász szakorvos és  9 általános orvos dolgozik, akik munkáját tapasztalt szakszemélyzet segíti. Orvosaink közül egy orvos PhD fokozattal rendelkezik. A napi gyógyító tevékenység mellett rendszeres tudományos munka folyik, fő specialitás elsősorban a vasculáris funkciók vizsgálata.
Az osztály ellátja Szombathely város és környéke kardiológiai betegeit, emellett Vas megye kardiológiai szakellátásainak konzultáns helye. Alkalmas a belgyógyászati jellegű megbetegedések mellett az összes kardiológiai kórkép ellátására. Rendelkezik az akut kardiológiai kórképek ellátásához szükséges invazív és nem invazív lehetőségekkel (szívkatéterezés és intervenciók, echocardiographia, terheléses EKG, szívizotóp vizsgálatok, coronaria CT, szív MRI vizsgálatok, ambuláns EKG monitorozás, stb.).

Fekvőbeteg-ellátás

Alaptevékenység: Vas megye lakosságának kardiológiai ellátása, Szombathely MJV és városkörnyék kijelölt területének belgyógyászati ellátása.
Részlegek felsorolása, működése:

  • Általános részleg: 25 ágy
  • Kardiológiai részleg: 40 ágy, ebből coronaria őrző 6 monitorozott ággyal biztosítja az akut kardiológiai kórképek ellátásának fekvőbeteg hátterét
  • Krónikus részleg: 5 ágy

Specialitások kiemelése: Az osztály működéséhez tartozik a haemodinamikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas szívkatéteres laboratórium. Emellett a CT-ben történnek a coronaria CT vizsgálatok és szív MRI vizsgálatok. Kardiológiai szakambulancia biztosítja a fekvőbetegek kardiológiai vizsgálatainak hátterét (echocardiographia, transoesophagealis echo, szívizom szcintigráfia). Az osztály rendelkezik Holter monitorral, ambuláns vérnyomás monitorozásra alkalmas készülékkel.
Beutalás, előjegyzés rendje: Az osztályra az alapellátás, járóbeteg és fekvőbeteg szakellátás orvosai jogosultak beutalni. A betegelőjegyzés az osztályirodán keresztül történik, munkaidőben, telefonon (94/515-500).

Látogatási idő:

Hétfőtől-Vasárnapig 16-17 óráig
Szájmaszk használata kötelező!
Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.
Osztályunkon 14 éven aluli gyermekek beteget nem látogathatnak.
Ha a beteg állapota engedi az  időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás.