Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Infektológiai Osztály

Általános bemutatkozás:
Az Infektológiai Osztály és Szakambulancia Vas megye egyetlen fertőzőbeteg osztálya. Feladata fertőző betegség vagy annak gyanúja esetén szakszerű betegellátást nyújtani Vas megye gyermek és felnőtt, fekvő betegei, valamint felnőtt és gyermek járóbetegei számára.
Az Infektológiai Osztály foglalkozik a klasszikus és az újabban megismert fertőző betegségek felismerésével és diagnosztikájával, a felismert és feltételezett fertőző betegségek elkülönítésével és szakszerű kezelésével.
Az Infektológiai Osztály betegágy melletti infektológiai konzíliumot nyújt a fekvőbeteg osztályok számára, a gyermek és felnőtt szakambulancián pedig a beküldő orvos számára. Segítséget nyújt a kórházi eredetű fertőzések felismeréséhez, részt vesz a nosocomialis fertőzések diagnosztizálásában és szakszerű kezelésében.
Az osztály az NEAK által a krónikus B és C vírushepatitis antivirális kezelésére kijelölt diagnosztikus és terápiás centrum, szoros szakmai munkakapcsolatot tart az egyetemek klinikáival, speciális szakmai centrumokkal, országos intézetekkel, a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társasággal és az Infektológiai Szakmai Tagozattal.
A dolgozók lehetőséget kapnak a munka melletti továbbképzésre, szakképesítés megszerzésére, tudományos munkavégzésre. Az Osztály aktív szerepet vállal az orvosképzésben és továbbképzésben, a szakorvossá válás oktatási feladataiban, a rezidens és a háziorvos képzésben. Tudományos programokat szervez a legfrissebb szakmai ismeretek megszerzése érdekében.
Az Infektológiai Osztály valamennyi dolgozója munkaköri feladatának tekinti a minőségi ellátást, a képzettségének megfelelő szinten végzett egészségügyi tájékoztató/felvilágosító tevékenységet.

Részlegek felsorolása: Felnőtt részleg

Specialitások kiemelése:
- Krónikus B és C vírushepatitis kezelésére kijelölt centrum
- Gyermekkori fertőző betegségek konzultációja
- Idegrendszeri fertőzések
- Kullancsok és állatok által közvetített fertőző betegségek
- Tisztázatlan eredetű lázas betegségek
Beutalás, előjegyzés rendje:
- Felvétel orvosi beutalóval, sürgősséggel
- Előjegyzéssel