Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Infektológiai Osztály

Általános bemutatkozás:
Az Infektológiai Osztály és Szakambulancia Vas megye egyetlen fertőzőbeteg osztálya. Feladata fertőző betegség vagy annak gyanúja esetén szakszerű betegellátást nyújtani Vas megye gyermek és felnőtt, fekvő- és járóbetegei számára.
Az Infektológiai Osztály foglalkozik a klasszikus és az újabban megismert fertőző betegségek felismerésével és diagnosztikájával, a felismert és feltételezett fertőző betegségek elkülönítésével és szakszerű kezelésével.
Az Infektológiai Osztály betegágy melletti infektológiai konzíliumot nyújt a fekvőbeteg osztályok számára, a gyermek és felnőtt szakambulancián pedig a beküldő orvos számára. Segítséget nyújt a kórházi eredetű fertőzések felismeréséhez, részt vesz a nosocomialis fertőzések diagnosztizálásában és szakszerű kezelésében.
Az osztály az OEP által a krónikus B és C vírushepatitis antivirális kezelésére kijelölt diagnosztikus és terápiás centrum, szoros szakmai munkakapcsolatot tart az egyetemek klinikáival, speciális szakmai centrumokkal, országos intézetekkel, a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társasággal és az Infektológiai Szakmai Kollégiummal.
A dolgozók lehetőséget kapnak a munka melletti továbbképzésre, szakképesítés megszerzésére, tudományos munkavégzésre. Az Osztály aktív szerepet vállal az orvosképzésben és továbbképzésben, a szakorvossá válás oktatási feladataiban, a rezidens és a háziorvos képzésben. Tudományos programokat szervez a legfrissebb szakmai ismeretek megszerzése érdekében.
Az Infektológiai Osztály valamennyi dolgozója munkaköri feladatának tekinti a minőségi ellátást, a képzettségének megfelelő szinten végzett egészségügyi tájékoztató/felvilágosító tevékenységet.

Részlegek felsorolása: Felnőtt részleg, Gyermek részleg

Specialitások kiemelése:
- Krónikus B és C vírushepatitis kezelésére kijelölt centrum
- Gyermekkori fertőző betegségek
- Idegrendszeri fertőzések
- Kullancsok és állatok által közvetített fertőző betegségek
- Tisztázatlan eredetű lázas betegségek
Beutalás, előjegyzés rendje:
- Felvétel orvosi beutalóval, sürgősséggel
- Előjegyzéssel