Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Ideg- és Gerincsebészeti Osztály

Általános bemutatkozás: Osztályunk szinte teljes ellátást nyújt az ideg- és gerincsebészet területén nemcsak Vas megye lakosainak, hanem gyakran a környező megyék lakóinak is. Az országban kevés helyek egyikeként osztályunkon rendszeresen történik ballon kyphoplasztika, ami főleg a csontritkulás, de a daganat, ill. sérülés miatt összeroppant csigolyák magasságának helyreállításában, rögzítésében és a fájdalomcsillapításban kitűnő eredménnyel használható eljárás. Egyes nyaki- és ágyéki gerincműtéteknél olyan - az országban még máshol nem alkalmazott - saját fejlesztésű cage-t használunk, aminek kialakításában osztályunk egyik főorvosa vett részt. Nyaki protézis kialakítása is folyamatban van. Osztályunkon lehetőség van daganatos csigolyák „en block” eltávolítására, ehhez a szükséges személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak. Ez az eljárás a legmodernebb onkológiai elveken alapszik. Kiváló együttműködés alakult ki az Onkoradiológiai Osztállyal, az idegrendszer, ill. gerinc daganatos betegségeinek kezelésében. Az idegsebészeti beavatkozást igénylő agyi érbetegségek ellátásában kitűnő munkakapcsolatunk van a PTE Idegsebészeti Klinikájával. Velük együttműködve, kórházunk minden érintett osztályával közösen, nemzetközi ajánlásokon alapuló, saját protokollt dolgoztunk ki a súlyos koponyasérültek ellátására.
A korábbiakhoz hasonlóan a továbbiakban is szeretnénk ismereteinket bővíteni a magyar és nemzetközi szakirodalom tanulmányozása mellett hazai és külföldi kongresszusokon, tanulmányutakon való részvétellel is.
Fontosnak tartjuk munkánk állandó ellenőrzését, minőségének fejlesztését, eredményeinknek, az általunk végzett beavatkozásoknak mind szélesebb körben ismertté tételét mind szakmai berkekben, mind a lakosság körében.

Részlegek felsorolása: 14 aktív ágy, 4 szubintenzív ágy, 8 krónikus ágy
Specialitások: Ballon kyphoplasztika, „en block” csigolya resectio, Neuronavigációs agy- és gerincműtétek
Beutalás, előjegyzés rendje: Fekvőbeteg osztályunkra a beutalás, ill. előjegyzés a szakambulancián keresztül történik, sürgős esetben az SBO – n keresztül, ill. előzetes szóbeli vagy telefonos megbeszélést követően.