Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Osztály

Az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Osztály   a Fül-Orr- Gégészeti- és Fej-Nyak Sebészeti   osztállyal közös mátrix rendszerben működik. Területi ellátási kötelezettségünkbe tartozik Vas megye, Zala megye ill. Sopron és vonzáskörzetének lakossága.
A rendelő Intézetben járóbeteg szakrendeléseink  - dentoalveolaris sebészet, gnathológiai és rekonstrukciós protetika, parodontológia, gyermekfogászat, fogszabályozás – működnek, melyek  igénybevételére orvosi beutaló szükséges.  
A kórház területén belül arc-, állcsont- és szájsebészeti szakambulancia napi 8 óra rendelési időben fogadja a betegeket.
A fekvőbeteg osztály készenléti rendszerben non-stop ügyeleti  ellátást biztosít a Sürgősségi Betegellátó Osztállyal együttműködve.
Akut ellátásunk  a traumatológiai eseteken túlmenően kiterjed a gyulladásos, vérzéses állapotokra, fogászati szövődmények kezelésére, a fogorvosi ügyelet beutalóval hozzánk irányított betegeinek ellátására is.
Szakmai profilunk az  arc, a szájüreg, és az állcsontok traumatológiai sérüléseinek,  szájüregi daganatos megbetegedések, állcsont gyulladások  és fogászati szövődmények, vérzések ellátása, laser sebészet, fogsebészeti esetek ellátása, dentalis implantáció.

Osztályunkat arc-, állcsont- és szájsebészet, dento-alveolaris sebészet, gyermekfogászat és fogszabályozás tárgyakból szakorvosképzésre részlegesen akkreditálta és szakképző hellyé nyilvánította a pécsi Fogászati- és Szájsebészeti Klinika - az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslata alapján.