Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Ápolási Osztály

Általános bemutatkozás: Az osztály elsősorban a Markusovszky Kórház aktív osztályairól, de megfelelő kapacitás esetén Vas vármegye más fekvőbeteg-ellátó intézményeiből veszi fel a további ellátásra, ápolásra szoruló betegeket, amennyiben otthoni ellátásuk szakmai és/vagy szociális okokból még nincs biztosítva. Korlátozott esetszámban háziorvosi beutalás alapján is időleges elhelyezést tud biztosítani.
Az ellátás térítéses jellegű. A térítés összegét az egészségügyi és egyéb szolgáltatások szabályzata alapján kell befizetni 2 hétre előre az intézmény pénztárába.
Az osztály vállalja, hogy az ápolás időtartamára megfelelő elhelyezést, folyamatos szakápolási szolgáltatást, szakorvosi felügyeletet, napi háromszori (vagy igény esetén ötszöri) étkezést, pszichés gondozást (szociális munkás, lelkész) biztosít. Az előírt alapvető gyógyszerelést az ápolt megkapja. A kapcsolat fenntartása a hozzátartozókkal látogatási időben, szükség esetén a beteg állapotától függően, látogatási időn kívül, külön engedéllyel lehetséges.  A részletes feltételeket a "Megállapodás" rögzíti.
Alaptevékenység: Alapápolás, diétás étkeztetés, gyógyszeres terápia, gyógytorna, lelki támogatás, kapcsolattartás szociális intézményekkel.
Beutalás, előjegyzés rendje: Vas megye területéről háziorvosi beutalóval, fekvőbeteg osztályokról előjegyzés alapján