Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Ápolási Osztály

Általános bemutatkozás: Az osztály elsősorban a Markusovszky Kórház aktív osztályairól, de megfelelő kapacitás esetén Vas megye más fekvőbeteg-ellátó intézményeiből veszi fel a további ellátásra, ápolásra szoruló betegeket, amennyiben otthoni ellátásuk szakmai és/vagy szociális okokból még nincs biztosítva. Korlátozott esetszámban háziorvosi beutalás alapján is időleges elhelyezést tud biztosítani.
2007. február 1-től az ellátás térítéses jellegű: amelyet 2 hétre előre kell a betegnek vagy hozzátartozójának az intézmény pénztárába befizetni.
Az osztály vállalja, hogy az ápolás időtartamára (amely max. 3 hónap) megfelelő elhelyezést, folyamatos szakápolási szolgáltatást, szakorvosi felügyeletet, napi háromszori (vagy igény esetén ötszöri) étkezést, pszichés gondozást (szociális munkás, lelkész) biztosít. Az előírt alapvető gyógyszerelést az ápolt megkapja. A kapcsolat fenntartása a hozzátartozókkal természetesen zavartalan (telefon, levelezés, nyújtott időtartamú látogatás 9-18 óráig). A részletes feltételeket a "Megállapodás" rögzíti.
 Alaptevékenység: Alapápolás, diétás étkeztetés, gyógyszeres terápia, gyógytorna, lelki támogatás, kapcsolattartás szociális intézményekkel
Beutalás, előjegyzés rendje: Vas megye területéről háziorvosi beutalóval, fekvőbeteg osztályokról előjegyzés alapján