Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Fekvőbeteg ellátás - Általános Belgyógyászati Osztály

Általános bemutatkozás: Az osztály feladatának tartja, hogy minden, a területi elvű elosztás alapján ide tartózó beteg minél magasabb szintű belgyógyászati ellátást kapjon a belgyógyászat teljes spektrumát tekintve függetlenül betegsége természetétől (általános belgyógyászati rész).
Ezen kívül az osztálynak léteznek olyan szubspecialitásai, profiljai, amelyekbe tartozó betegeket Vas Megye teljes területéről, bizonyos esetekben a környező régióból is ellátni és gondozni kívánja, részben kórházi körülmények között, részben szakambulanciáin. Ezek közé tartozik az angiológia, endokrinológia, immunológia.
Kb. 2.500 beteget látunk el évente fekvőbetegként, járóbeteg ambulanciáinkon, több mint 16.000 beteg fordul meg. .

Osztályunk minden orvosa és nővére törekszik a folyamatos önképzésre, továbbképzésre. Osztályunk orvosai rendszeresen szerepelnek előadással is a szakma magyarországi kongresszusain, illetve igyekeznek eljutni a továbbképzés érdekében a külföldi kongresszusokra is. Osztályunk rendszeresen részt vesz az orvostanhallgató, illetve szakorvos képzésben.

Fekvőbeteg-ellátás

Alaptevékenység: Általános belgyógyászati osztály, endokrin és anyagcsere betegség szakirányú profillal.

Részlegek felsorolása, működése: Belgyógyászati angiológia részleg regionális jelleggel, immunológiai részleg regionális jelleggel, nefrológiai részleg, nukleáris medicina részleg
Specialitások kiemelése: Angiológiai részlegünkön együttműködve a kórház Intervenciós és Kardiovaszkuláris Radiológiai Osztályával a perifériás erek szűkületeinek (iliaca, femoralis, renalis, carotis arteria) stent implantaciós kezelése folyik.
Gyógytornászok segítségével lehetőség van a lymphoedema kezelésre.
A nukleáris medicina részlegen együttműködve a Nukleáris Medicina Osztállyal a pajzsmirigy túlműködés jód 131 izotóp kezelése történik.
Beutalás, előjegyzés rendje: Előjegyzési időpont a 94/515-511 telefonszámon kérhető.