Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Celldömölk - Fekvőbeteg ellátás - Szülészet-Nőgyógyászati Osztály

Általános bemutatkozás: 1893-ban, az akkori Kisczell területén épült fel Celldömölk ma is működő, id. Felső Büki Nagy Sándor által alapított kórháza. Az alapszabály 4. §. szerint a kórház célja "betegeknek vagyoni állásuk, illetőségük, honosságuk, vallásukra és nemükre tekintet nélkül való felvétele, ápolása és gyógyítása".

Az osztály Celldömölk városának, Kemenesalja kistelepüléseinek, valamint a sárvári régióból 12 községnek, így összesen 40 település lakosságának nyújt a szigorú szakmai elvárásoknak megfelelő magas szintű  szülészet-nőgyógyászati ellátást.

A 2002-es esztendőben a Szülészeti Nőgyógyászati Osztály rekonstrukció során teljesen megújult, kulturált hotelszolgáltatási környezetben örvendetes jelenség a szülések számának tendenciózus, igen jelentős emelkedése. Az operatív nőgyógyászati ellátás során széles skálán és nagy rutinnal végeznek laparoszkópos műtéteket. A nagy tapasztalatú kollégák munkáját kiváló szakdolgozói team biztosítja. A celldömölki szülészet-nőgyógyászati osztály célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő osztály legyen, amely elkötelezett a régió és azon túl minden hozzá forduló ember egészségének megőrzése, ill. visszaállítása iránt.

A fekvőbeteg részlegünkön évente közel 2.000 személyt látunk el. Képesek vagyunk egynapos nőgyógyászati műtéti ellátásra, endoszkópos ellátásra, rádiófrekvenciás sebészeti beavatkozásokra. Kóros és veszélyeztetett várandósok kezelését a megyei szülészeti osztályra irányítjuk a progresszív betegellátás filozófiája szerint.
 Az újszülött részleg a celldömölki Szülészet-nőgyógyászati részleggel egy épületben helyezkedik el, annak szerves része. Osztályunk hagyományos rendszerben működik, de lehetőség van a részleges (nappali) rooming-in igénybevételére is. A vajúdás alatt lehetőséget adunk kísérők jelenlétéhez és alternatív vajúdáshoz is.
 Az újszülött részleg Feladata: Érett  egészséges újszülöttek ápolása, gondozása, a szűrővizsgálatok elvégzése, az anya és újszülött felkészítése az otthoni ellátásra (szoptatás, tanácsadás az otthoni ápolási teendőkre vonatkozóan). Ezt a munkát segíti az osztályos védőnő is. Az újszülötteket újszülött-gyógyász szakorvosok felügyelik napközben,. A koraszülöttek és a  beteg újszülöttek a szombathelyi Perinatalis Intenzív Centrumába kerülnek áthelyezésre. A gyermekágyas részen az anyák és újszülöttjeik együttlétét folyamatosan biztosítjuk részleges, napközbeni rooming-in rendszerben.

Járóbeteg-ellátás keretében végezzük a nőgyógyászati és szülészeti betegek kivizsgálását  együttműködve a háziorvosi szolgálattal és társszakmákkal. A Népegészségügyi Program keretében végezzük a méhnyakszűréseket.

Az újszülött részleg járóbeteg ellátással nem rendelkezik.

 Szoros szakmai munkakapcsolatunk van az egyetemek klinikáival, speciális szakmai centrumokkal, az országos intézetekkel, a szakmai kollégiummal.

 Az osztály nyitott, a látogatáshoz, az újszülöttek megtekintése látogatóablakon történik. Betegeink titkait megőrizzük.

Szülészet - Nőgyógyászati Osztály szolgáltatásai.

  A szülőszoba és osztály bemutatását végezzük előzetes bejelentkezés alapján, orvos vagy szakdolgozó vezetésével, minden hónap első hétfőjén 14 órakor. Időpont egyeztetés 06-95/420-004/133 mellék).

  A szülőszoba látogatáshoz és az együttszüléshez (apásszülés) szükséges zsilipruha 1500 Ft csekken történő befizetés ellenében megvásárolható az osztályon.