Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Szakmai Díjak

Szakmai Díjak

A 2023-as év folyamán a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Ápolási Igazgatója által felterjesztett szakdolgozók közül kiemelkedő szakmai munkáért, elhivatottságért kitüntetésben részesültek:

I. Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevele

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés közjogilag is elismerte a Magyar Ápolók Napját, ami február 19. Kossuth Zsuzsanna az első magyar főápolónő születésnapja.

Minden év februárjában a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett Országos Ünnepségen kitüntetések átadására kerül sor.

2023. február 16-án a Krónikus Belgyógyászati Osztály osztályvezető ápolója Gazsi Lilla a Magyar Ápolók Napja Országos Ünnepségén, kimagasló példaértékű szakmai elhivatottsága elismeréseként a Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét vehette át.

Gazsi Lilla 1994-ben kezdett dolgozni a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Krónikus Belgyógyászati Osztályán ápolónő beosztásban. A hegyfalui Tüdőgyógyintézetben osztályvezető ápoló volt, majd annak Szombathelyre történő átszervezésétől ápolóként tevékenykedett a Krónikus Tüdőgyógyászati és Belgyógyászati Osztályon. 2008. 08.01-től a Krónikus Belgyógyászati Osztály osztályvezető ápolóként látja el feladatait napjainkig. Nagy szakmai tudással végzi szerteágazó munkáját. Pályafutása, szakmai fejlődése, betegekhez való hozzáállása példaértékű. Évek óta részt vesz az ápolóképzésben, a szakmai gyakorlati oktatásban, közvetlenül a betegágy mellett a gyakorlati helyszíneken és demonstrációs, szimulációs gyakorlati órákat tart a Skill laborban. Elhivatottságát, szakmai hozzáértését a folyamatos önfejlesztés és az osztályán folyó magas szintű ápolás igazolja.  Empatikus hozzáállását kollégái, felettesei és az idős betegek és hozzátartozóik elismerése dicséri. Vezetőként nagy hangsúlyt helyez az ápolási munka magas minőséggel történő megvalósítására.

II. MESZK által adományozott „MESZK SZAKMAI DÍJ”

A Magyar Szakdolgozói Kamara 2023. szeptember 12-én szakmai elismerést adott át az egészségügyi szakdolgozók jubileumi Kongresszusán.

Haematológiai és Haemosztazeológiai Osztályának osztályvezető ápolója Domján Mihályné a Kimagasló szakmai tevékenység elismeréseként a „MESZK SZAKMAI DÍJ”-ban részesült.

Domján Mihályné1984. szeptember 17-től a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Hematológiai Osztályán dolgozik, 2000-től, mint osztályvezető ápoló látja el a feladatát, segítve a betegellátást. Munkavégzésére rendkívül igényes, munkáját magas színvonalon ellátó munkatárs, az új eljárások bevezetésénél aktívan közreműködik. Munkáját pontosan, lelkiismeretesen végzi, közel 39 éves szakmai tapasztalatával segíti a beteggyógyítást. Elméleti tudását a gyakorlatban maximálisan tudja alkalmazni. Vezetői, szervező készsége nélkülözhetetlen a hematológiai betegek ellátásában, a nehéz helyzetben példát mutatva kollégáinak, erőt adva a betegek hozzátartozóinak. Szakma szeretete, felkészültsége és kollegiális gondolkodása minden ténykedésében megnyilvánul. Beteg centrikus szemlélete, valamint szakdolgozói elhivatottsága munkakörben betöltött mindennapjainak alappillére. Segítő- és empátiás készsége példamutató, kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

Munkatársainknak a kitüntetésekhez szívből gratulálunk és köszönjük áldozatos munkájukat!

Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház



Fotógaléria (4 megtekinthető kép)