Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

III. Higiénés verseny

III. Higiénés verseny

A Kórház Romhányi-termében immár harmadik alkalommal került megrendezésre az egészségügyi szakdolgozók részére szervezett Higiénés verseny.

Dr. Stánitz Éva PhD mb. főigazgató megnyitó beszédében nagy hangsúlyt fektetett a higiéné jelentőségére és megemlítette, hogy a WHO 150 évvel Semmelweis felfedezése után a 2020-as évet a kézmosás évévé nyilvánította, ami a COVID elterjedésével, a korábbinál még nagyobb fókuszt kapott! A rendezvényt üdvözölve elmondta, hogy bár fontos az eredményesség, de legalább ilyen fontos a csapatban történő munkavégzés képességének fejlesztése is.

Altmajer Beáta ápolási igazgató - a verseny életre hívója - megköszönte a jelenlévőknek, hogy vállalták a megmérettetést, és időt szakítottak arra, hogy mind játékosként, mind szurkolóként részt vegyenek a vetélkedőn. Elmondta, hogy a WHO május 5-ét a Kézhigiéne világnapjává nyilvánította, a „MENTS ÉLETEKET: Moss kezet!” programjával, amihez a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház idén is egy saját programsorozattal csatlakozik, a mostani verseny ennek az első állomása.

A rendezvény a higiénével kapcsolatos előadásokkal folytatódott. Dr. Szabó Erika osztályvezető főorvos a higiénés szabályzat ismertetése mellett egy látványos videót mutatott be a kézfertőtlenítés jelentőségéről, míg Papp Róbert munka és környezetvédelmi munkatárs a tűszúrásos balesetekről és a veszélyes hulladékkezelésről tartott előadást.

A verseny során az 5 fős csapatoknak a higiénés ismereteikről kellett tanúbizonyságot tenniük, játékos vetélkedővel egybekötött programsorozat keretében. A feladatok teljesítését a dr. Szabó Erika osztályvezető főorvosból, Barti Péterné osztályvezető ápolóból és Domján Mihályné osztályvezető ápolóból álló 3 tagú zsűri értékelte. A verseny belépő feladata az UV lámpa alatti kézfertőtlenítés ellenőrzése volt, amit a Romhányi terembe való megérkezésükkor végeztek el a szakdolgozók.

Az összesített pontok alapján a végeredmény az alábbiak szerint alakult: első helyen a Dettol, második helyen a Vírusírtók, harmadik helyen a Bacililusok csapata végzett. A játékosoknak emléklappal és ajándékkal köszönték meg a részvételt, míg az első három helyezett csapat egy-egy tortával is gazdagabbá vált.



Fotógaléria (8 megtekinthető kép)