Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Hibrid képalkotó diagnosztikai tanfolyam a Markusovszky Kórházban

Hibrid képalkotó diagnosztikai tanfolyam a Markusovszky Kórházban

 

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Nukleáris Medicina Osztály Regionális PET/CT Diagnosztikai Központ 2024. május 3-án egész napos, 10 orvosi szakterületen, valamint diagnosztikai képalkotó területen dolgozó szakdolgozók számára akkreditált, nagy létszámú, országos részvételű tanfolyamot tartott a kórház Romhányi-termében.

A rendezvényt Prof. Dr. Nagy Lajos korábbi főigazgató nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta - nagyszerű, hogy lehetőség van helyben hibrid képalkotó vizsgálatok végzésére az onkológiai ellátás kiegészítéseként, mind a diagnózis felállításában, mind a terápiás döntések meghozatalában és a betegek után követésében is.

A magas színvonalú tudományos rendezvényen a PET/CT-PET/MR vizsgálatok országos szakértője és konzulense, az MTA doktora, Prof. Dr. Borbély Katalin, a PTE - Képalkotó Tanszékről Prof. Dr. Zámbó Katalin emeritus professzor, a Markusovszky Kórház képviseletében Dr. Plander Márk PhD, a Haematológiai Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Dankovics Zsófia, a Regionális Onkológiai Centrum vezető főorvosa, továbbá Dr. Vígh Éva PhD radiológus szakorvos és Dr. Birton Zita nukleáris medicina szakorvos jelölt, a szakdolgozók képviseletében Kasztner Mónika vezető asszisztens, a modalitás gyártó oldalról a Mediso Kft. applikációs szakembere, Kukuts Kornél tartottak felkért előadást.

A tanfolyamon szó volt a hibrid képalkotás (SPECT/CT-PET/CT-PET/MR) jelenéről, a követendő európai eljárásrendekről, helyéről a képalkotó diagnosztika legmagasabb szintű modalitásaként és a hibrid képalkotás jövőjéről, a nyugat-dunántúli és dél-dunántúli regionális lehetőségekről, a kapcsolódó új radionuklid („izotóp”) terápiás lehetőségekről, valamint az eddigi tapasztalatokról mind a képalkotás, mind a klinikum részéről a szombathelyi regionális PET/CT diagnosztikai központ eddigi összes (1400) hibrid vizsgálatának elemzése alapján.



Fotógaléria (26 megtekinthető kép)