Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Elismerésben részesültek munkatársaink

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) XI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkatársai is elismerésben részesültek.

2024. szeptember 5-7. között tartotta meg a MESZK évi rendes Kongresszusát Siófokon, ahol kimagasló tevékenységük elismeréseként Kórházunk dolgozói, a MESZK Vas Vármegyei Területi Szervezetének két tagja is díjat kapott.

Szakonyi Eszter, a Sürgősségi Osztály részlegvezető ápolója „Tagozatért Díj”-ban részesült.

MESZK Tagozatért Díj annak a kamarai tagnak adományozható, aki az általa képviselt MESZK Tagozat munkájában kiemelkedő tevékenységet végez, és hozzájárul szakmai tagozatának fejlődéséhez, elismeréséhez.

Szakonyi Eszter 2001-ben végzett diplomás ápolóként a Pécsi Tudományegyetemen. 2002-ben intenzív betegellátó szakápoló képesítést, 2003-ban egyetemi okleveles ápolói diplomát, 2010-ben sürgősségi szakápoló felsőfokú képesítést szerzett. 2003-tól dolgozik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Kezdetben diplomás ápolóként segítette az Intenzív Betegellátó Osztály működését, majd 2007-től részlegvezető ápolóként vesz részt a Sürgősségi Osztály működésében. Munkáját felelősségteljesen és lelkiismeretesen végzi, precíz és körültekintő. Szakmai felkészültsége kiemelkedő. A beteg számára mindig az első! Minden körülmények között empatikus és segítőkész. A kollégákkal, az orvosokkal mindig tisztelettudó, a csapatösszetartásból és csapatépítő tevékenységekből sosem marad ki. A team munkában maximálisan ki tud teljesedni. A Kórház SKILL Laborjának elindításában kulcsfontosságú szerepe volt, és azóta is összefogó szerepet tölt be a labor működésében, beosztásában. Rendszeresen tart előadásokat szakdolgozói konferenciákon, és a Kórház által szervezett és akkreditált képzéseken. Az elméleti és a gyakorlati képzésben, valamint a szakma népszerűsítésében is segítséget nyújt. Az OKFŐ által szervezett képzéseknél elméleti és gyakorlati oktatást is vállal. 

Tóth Andrea, a Patológiai Osztály dolgozója „Szakmai Díj”-ban részesült.

MESZK Szakmai Díj annak a kamarai tagnak adományozható, aki hívatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, valamint kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

Tóth Andrea a Patológiai Osztály elhivatott dolgozója 1989 óta. Munkavégzésére rendkívül igényes, munkáját magas színvonalon ellátó munkatárs, az új eljárások bevezetésénél aktívan közreműködik, rátermettsége lehetővé teszi az új feladatok befogadására. Folyamatos igénye van a szakmai fejlődésre, így munka mellett több tanfolyamot is elvégzett. Tudományos üléseken többször részt vett, előadást is tartott. A szakma szeretete, pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Segítő- és empátiás készsége példamutató. Jó szervező készséggel végzi mindennapi munkáját, kapcsolata a munkatársaival építő jellegű. Részt vállal a duális képzésben tanulók, valamint az orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus képzésben résztvevő hallgatók gyakorlati oktatásában. Aktívan részt vesz minden olyan megmozduláson, rendezvényen ahol az egészségügyi hivatás népszerűsítésével a fiatalokat közelebb tudja hozni az egészségügyi pálya felé. A Vas Vármegyei MESZK meghatározó személyisége. 2015-től Szombathely és Környéke helyi szervezetének az elnöki tisztségét tölti be.

A Kongresszuson számos előadó közül, az idei évben „Az év szakdolgozója” címmel kitüntetett Fritz Éva csoportvezető asszisztens, a Fogászati Szakellátás dolgozója szekciójának legjobb előadásáért kapott elismerést.

Munkatársainknak a kitüntetésekhez szívből gratulálunk és köszönjük áldozatos munkájukat!

Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház