Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Egészségügyi Szakdolgozók 53. Országos Kongresszusa

Tegyünk együtt a jövőért!

2023. szeptember 21-23. között Hévízen rendezték meg az Egészségügyi Szakdolgozók 53. Országos Kongresszusát. A kongresszus mottója: „Tegyünk együtt a jövőért!”.

A három napon át tartó rendezvény házigazdája az idén a 175. születésnapját ünneplő Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház volt. Több mint háromszáz szakember érkezett az ország minden részéből a kongresszusra, amelyen kórházunk 15 munkatársa is képviselte magát szakmai előadások megtartásával.

Altmajer Beáta ápolási igazgató asszony nem csak előadásával képviselte a kórházat, hanem üléselnökként moderálta is a szakmai fórumot. Az előadások tükrözték a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Kórház Ápolás szakmai szemléletét, a jelenkor szakmai kihívásait. A rendezvényen ápolási igazgató asszony kiemelte, nem csak a jelenben kell gondolkodni, hanem a jövőt is fel kell építeni, hogy egy folyamataiban jól működő egészségügyi ellátórendszer jöjjön létre, ami lépést tart a modern kor kihívásaival. A színvonalas előadások megmutatták, milyen sokrétű az egészségügyi hivatás.

A kongresszuson résztvevő kollégák az előadásaikban bemutatták sikereiket, eredményeiket, mindennapi kihívásaikat, mások számára láthatóvá tették a betegek gyógyulásáért tett erőfeszítéseket.

Az előadásokat a résztvevők az alábbi címekkel tartották meg:

  • Altmajer Beáta ápolási igazgató: „Szervezett gyakorlati oktatás megvalósítása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban”
  • Ferenczi Nikolett (Onkoradiológiai osztály, klinikai onkológiai részleg): „Betegtámogató programok szakdolgozói szemszögből”
  • Gats Éva (Tüdőgyógyászati Osztály): „Asztmás és COPD-S betegek környezettudatosságának fejlesztése az asztma nővér segítségével”
  • Joó Edina (Szemészeti Osztály): „Mit hoz a jövő, avagy a szakdolgozói utánpótlás lehetőségei”
  • Szakonyi Eszter: „Skill labor helye az ápolóképzésben a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban”
  • Némethné Szemes Judit (Mellkassebészeti Osztály): „Mellkascsövezésen átesett betegek ápolási specialitásai 5 év távlatában”
  • Fritz Éva (Arc-állcsont-szájsebészeti Osztály): „Kínzó ínygyulladás az állapotos időszakban”
  • Zadorozsni Gabriella (KAIBO Intenzív Betegellátó Osztály): „Folyamatos vesepótló kezelés az intenzív osztályon”
  • Vincze Anita (Onkoradiológiai osztály, klinikai onkológiai részleg): „Korlátok, lehetőségek, törekvések - Osztályunk mindennapjai”
  • Pintérné Sági Anita (Onkoradiológiai osztály, sugárterápiás részleg): „Sugaras napjaink - Korszerű sugárterápiás kezelés a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban”