Ugrás a főmenüre Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
06 94 / 311 542

Bemutattuk az új Orvos/Szakdolgozó Apartman házat

Az „Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése” (EFOP-2.2.0-16-2016-00001) projekt keretében új, modern Orvos/Szakdolgozó Apartman ház létesült Kórházunk 11-es Huszár úti Telephelyén. 

Az ingatlant Dr. Káldy Zoltán orvosigazgató-helyettes, Fuchs Ádám gazdasági igazgató és Altmajer Beáta ápolási igazgató mutatta be a sajtó munkatársainak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság projektjében országosan 16 helyszínen került sor az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeinek fejlesztésére. A Szombathelyen megvalósult beruházásnak köszönhetően a már meglévő Paragvári utcai Nővérszállás, és a szintén a 11-es Huszár úti telephelyünkön található orvos-lakások mellett további 40 fő számára tudunk minőségi lakhatási lehetőséget biztosítani, 20 db 2 ágyas apartmanban.

A beruházás célja a szakmailag felkészült, elkötelezett egészségügyi szakemberek megtartása, a szakma-elhagyás, illetve az egészségügyi humánerőforrás elvándorlásának megelőzése. Az orvosok, szakdolgozók elhelyezési lehetőségeinek bővítése a munkavállalóink számára vonzóbbá teszik a felkínált munkahelyeket, így újabb eszközt biztosít Kórházunk számára a jó szakemberek megtartására és a hiányszakmák betöltésére, ami közvetett módon hozzájárul az ellátás színvonalának növeléséhez.

A lakásokra pályázni kell, a pályázatokat egy 4 fős bizottság bírálja el. Egyedülállók és házaspárok is pályázhatnak, ez utóbbi esetben feltétel, hogy mindkét fél a Kórház dolgozója legyen. A szerződés 1 évre szól, de meghosszabbítható. A lakóknak bérleti díjat nem kell fizetniük, csak rezsiköltséget egyedi fogyasztás alapján, és közös költséget.

A 2 szintes épületben szintenként 10-10 db 2 ágyas apartman és egy-egy közösségi tér/konyha került kialakításra. A 36 nm2-es apartmanok két szobával, fürdőszobával, teakonyhával rendelkeznek. Minden lakásban található tároló és fagyasztó térrel rendelkező hűtőszekrény és egy „minikonyha”, rozsdamentes mosogatóval, csepegtető tálcával és 2 elektromos főzőlappal. A két közös konyhában található egy-egy 4 főzőlapos, elektromos tűzhely sütővel, és egy-egy páraelszívó. Az ingatlanhoz 20 db parkoló és 4 db kerékpártároló került kialakításra.

Részletes leírás az ingatlanról
Facebook
Sajtómegjelenés:
 - www.vaol.hu
 - www.nyugat.hu



Fotógaléria (6 megtekinthető kép)