Akadálymentesített nézet 06 94 / 311 542

Bemutatkozás

Szombathely - Járórendelések, diagnosztikai és egyéb ellátás - Pszichiátriai Osztály - Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó és Szakrendelés

A Gondozó feladata a 0-18 év közötti gyermekek pszichiátriai betegségeinek megelőzése, diagnosztizálása, kezelése, gondozása és rehabilitációja. Előzőek érdekében szakrendelés jellegű, valamint szűrővizsgálatokat végez, ám jellegéből adódóan a gondozói munka teszi ki a legnagyobb részt. Eredményes és hatékony munka csak komplex szakember-gárda együttes munkája alapján képzelhető el: orvosok, pszichológus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, gondozónő, asszisztens szükségesek hozzá. A diagnosztikus munka során első interjúra, explorációkra, tesztvizsgálatokra és felmérő skálák alkalmazására kerül sor. Terápiákban használatos módszerek pszichés betegségekben: pszichoterápiák (család-, hypno-, autogén tréning, egyéni gyermek terápiák, stb.) mozgásterápiák fejlesztő foglalkozások, farmakoterápia.
Szükség esetén részt vállalunk a szakorvosi képzésben (gyermekgyógyászok, pszichiáterek esetében).
A gondozóban végzett munka jellegénél fogva a dolgozók fokozottan veszélyeztetettek a „burn out” szindróma vonatkozásában, emiatt fontos a részlegen folyó esetmegbeszélések mellett a jövőben külső szupervízió lehetőségének keresése.

Online Lelki Segítség Tanácsadás

Szakrendelés helye: 

9700 Szombathely, 11-es Huszár út 138.
11-es Huszár úti Telephely 5. épület, földszint 1, földszint 6